Steun het Radboud Fonds

Innovatie komt door vrije denkers. Het zijn mensen met lef. Wetenschappers die ideeën bedenken waar niemand nog eerder aan dacht. Ze durven onbegane paden te bewandelen, nemen gewaagde afslagen om zo de meest fantastische ontdekkingen te doen.

Voor die mensen, die wetenschappers, onderzoekers, studenten, hoogleraren en arts-onderzoekers is het Radboud Fonds er. Want vrij denken, afslagen nemen, omwegen belopen, doorzetten tot je dat ene idee hebt gevonden dat de wereld beter maakt, mensen beter maakt: dat kost tijd.

Het Radboud Fonds financiert die tijd. Het financiert de middelen die daarvoor nodig zijn. Het resultaat? Doorbraken in kankeronderzoek, studiebeurzen voor een nieuwe generatie wetenschappers, de eerste film ter wereld van het zwarte gat, een healing environment voor zieke kinderen.

We kunnen dat niet alleen. Daarvoor hebben we jou nodig.

Doneer aan het Radboud Fonds

Lees meer Lees minder
Wij hebben samen al 125.586 km afgelegd
Bekijk alle

Start zelf een actie of doe mee met je team, je collega’s, je klas, je kookclub of bijvoorbeeld je popkoor. Kijk hieronder voor inspirerende acties van anderen.

Start actie
Bekijk alle

Africa Millimetre Telescope planetarium team ontvangt Royal Astronomical Society Medaille voor outreach

22-02-2024 | 15:18 Geplaatst op: Help mee kinderen in Namibië te inspireren! Het mobiele planetariumteam van het Africa Millimetre Telescope-project is door de Britse Royal Astronomical Society (RAS) onderscheiden met de 2024 Annie Maunder Medal voor Outreach. Het mobiele planetarium wordt gebruikt om een divers spectrum van het Namibische publiek te betrekken bij meeslepende en interactieve astronomie en helpt de kloof te overbruggen tussen wetenschappers en het publiek, evenals de overheid op hoog niveau. Om deze redenen werd de medaille toegekend aan het internationale project. De RAS prijst de innovatieve aard en het potentieel van het project: 'Ondanks de prachtige nachtelijke hemel heeft het grote publiek in Namibië weinig kennis of waardering voor het astronomisch onderzoek dat in hun land gedaan wordt. Dit betekent dat het potentieel van de astronomie om interesse te wekken en te stimuleren voor "blue skies onderzoek" wordt gemist. Het mobiele planetarium project van de Africa Millimetre Telescope (AMT) helpt dit potentieel te realiseren door een meeslepende astronomische ervaring naar scholen in heel Namibië te brengen.'
Lees meer
Bekijk alle
€ 25.000

Vaillant Fonds

04-03-2024 | 15:10 Aan: Reverse the curse! Onderzoek naar verzwakt afweersysteem na ongeval.